Wat deze lerares deed is zo bijzonder, dat verdient een lintje!

Sommige leraren maken echt het verschil!

Sommige leraren kunnen echt het verschil maken. Toen de destijds dertienjarige dochter van Saskia wilde overstappen naar een andere school, had haar Engelse lerares niet beter kunnen reageren. 

Mijn dochter wilde naar een andere school. Een waar gekeken wordt naar alle talenten van een kind. Waar niet alleen wiskunde, Engels of economie belangrijk zijn, maar ook dansen, theater, tekenen of sport. Dat besluit om van school te wisselen kwam niet van de een op de andere dag, want mijn dochter had het naar haar zin op haar oude school.

Een hele zomervakantie werd er over nagedacht, getwijfeld, gesproken, gedubd, voor en tegens afgewogen, en toen het besluit deze week dan toch was genomen, vertrok ze schoorvoetend naar school. Ze vond het lastig om aan haar klas en mentor, de Engelse lerares Miss Vanessa, te vertellen dat ze niet meer zou terugkomen. De klas reageerde begripvol: jammer dat ze wegging, maar ze snapten het ook. En ja, ze zouden haar enorm missen.

Leraren die het verschil maken

Miss Vanessa zag wat de klas niet zag: dat mijn dochter het ook moeilijk vond om haar vertrouwde, kleine school achter zich te laten, en deze nieuwe stap te nemen. Ze zag haar twijfels en onzekerheden, hoe monter mijn dochter ook vertelde dat ze zin had om naar die nieuwe school te gaan. Een nieuwe school, waar ze niemand kent, in een andere stad bovendien. De volgende dag gaf Miss Vanessa mijn dochter een kaart. Een kaart waarin ze haar niet alleen een hart onder de riem stak, maar tussen de regels door ook liet weten dat het allemaal wel goed zou komen.

Ze gaf mijn dochter precies op het juiste moment dat wat ze zo hard nodig had: vertrouwen. De kaart ontroerde me, in tranen las ik wat ze aan mijn dochter had geschreven:

Never Change! You are Amazing!

Dear Isha:
I wish you all the best in this new adventure.
I ‘m sure you will meet great people and everybody will like you in the new school.
You are by far one of the nicest and sweetest girl I’ve ever met.
Lots of loves Miss Vanessa

Betrokken docenten

En hoewel ik achter de keuze van mijn dochter sta, vind ik het jammer dat ze niet meer bij Miss Vanessa in de klas zit. Ik hoop dan ook dat ze op haar nieuwe school ook zo’n lieve, betrokken, en bijzondere lerares treft. Zo’n lerares die het verschil kan maken, die ziet wie je bent, en je op het juiste moment dat geeft wat je nodig hebt. Mensen zoals Miss Vanessa kun je immers niet genoeg in je leven tegenkomen.

***

Heb je ons huiswerkhandboek al?

Geschreven door
More from Saskia Smith

Zo makkelijk krijgt een 13-jarige puber een geweer in Amerika

Afgelopen week schoot een 19-jarige jongen zeventien mensen dood op een school...
Lees verder