Zelfhulpboek voor pubers van gescheiden ouders

Zelfhulpboek voor pubers van gescheiden ouders

Kinderen van gescheiden ouders schrijven een zelfhulpboek voor kinderen van gescheiden ouders en putten daarbij uit eigen ervaring. Met dit boek helpen ze andere kinderen omgaan met de scheiding van hun ouders.

Sophie Mulder en Demi Keppel waren nog jong toen hun ouders gingen scheiden en hun levens ingrijpend veranderden. Hun ervaringen hebben ze verwerkt in hun boek Je hoeft ‘t niet alleen te doen. Een boek voor al die kinderen die ineens moeten wennen aan wonen in twee huizen, aan de nieuwe partners van hun ouders, aan nieuwe broers en zussen. En dat gaat niet altijd goed.

Sophie en Demi werken voor het jongerenplatform Villa Pinedo, een online platform waar kinderen van gescheiden ouders hun vragen en problemen kunnen bespreken met jongvolwassen vrijwilligers en ervaringsdeskundigen. Samen met de oprichter van Villa Pinedo, Marsha Pinedo, schreven ze dit zelfhulpboek voor kinderen tussen de 10 en 16 jaar die het moeilijk hebben door, of met, de scheiding van hun ouders.

Je hoeft het niet alleen te doen

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Heb je ons nieuwe boek al?

 

Tags from the story
,
Geschreven door
More from Saskia Smith

15 redenen waarom pubers hebben een voordeel is

We mopperen wel eens op onze allerliefste pubers, maar eigenlijk heeft het...
Lees verder