10 dingen die ze je vergeten zijn te vertellen voor je moeder werd

Natuurlijk houdt Jeanette heel veel van haar kinderen, maar ze voelt zich als moeder toch ook een beetje bekocht. Er zijn namelijk een paar dingen die ze er van te voren wel bij hadden mogen vertellen.

Weet je nog hoe schattig dat net geboren baby’tje was? Dat kleine hoopje mens voor wie jij de wereld was? Hoe kon je weten dat er ooit een dag zou komen dat dat lieve schattige schepsel zou zijn uitgegroeid tot een slungelige puber met een grote mond. En zo zijn er nog wel meer dingen die ze je vergeten zijn te vertellen voor je moeder werd, zoals:
1. Hoe je leven en je huis op een dag zou veranderen in een mijnenveld. Een bijzonder explosieve omgeving waarin de kleinste opmerking, vraag of suggestie, hoe voorzichtig ook gebracht, kan leiden tot een ontploffing die zijn weerga niet kent.
2. Dat er ooit een dag zou komen dat je niet meer de allerbeste en leukste moeder bent. Sterker nog, dat je op een dag verandert in een wandelende bron van schaamte.
3. Dat geknuffel op een dag absoluut niet meer op prijs wordt gesteld maar wordt beantwoord met een ‘He getver, ga weg!’
4. Dat die kleine poepescheet op een dag van alles op je aan te merken zal hebben: je kledingstijl, hoe je lacht, praat, eet, danst en als meezingt met de radio. Dan wordt je vriendelijk doch dringend verzocht of je daarmee wilt ophouden zodat zij ook van de muziek kunnen genieten.
5. Dat je met die kleine schat een Trojaans paard hebt binnengehaald. Dat er een dag komt dat er uit die onschuldige vermomming een soort grote verdwijnmachine stapt waardoor je spullen zijn niet meer veilig zijn. Dat leuke jurkje, je lievelingslippenstift en je laptop? Je vist ze minstens drie keer per week uit hun kamer.
6. Dat er een dag komt dat je van almachtig orakel dat overal antwoord op heeft, verandert in iemand met hopeloos ouderwetse ideeën. Dat je goede raad verkregen op basis van al je levenservaring ineens geen klap meer waard is. Die snotneus van een Youtuber of de BFF die net uit het ei is gekropen, weet het veel beter.
7. Dat je in rap tempo veroudert. Je bent op een dag totaal niet meer hip, eerder een sukkel die het allemaal niet meer goed begrijpt. Grapjes volg je niet meer, je vocabulaire is hopeloos verouderd en de muziek die je luistert is beschamend ouderwets.
8. Dat er een tijd komt dat je gedegradeerd bent tot onbetaalde werknemer, ook wel slaaf genoemd. Hoe goed je het ook doet, dankbaarheid hoef je niet te verwachten.
9. Dat je huis op een dag verandert in iets dat nog het meest weg heeft van het epicentrum van een natuurramp: schoenen, tassen en boeken liggen overal. Evenals lege verpakkingen, beugelelastiekjes en andere dingen die die kleine schat in zijn puberknuistjes heeft gehad.
10. Dat je je favoriete plek op de bank wel op je buik kunt schrijven. Er komt een dag dat een hangend puberlichaam die plek in heeft genomen.

Er is natuurlijk een heel goede reden waarom niemand je dit heeft verteld. Want als niemand aan kinderen zou beginnen, dan zou de mensensoort in no-time uitsterven.

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Jeanette Benschop

15 bekentenissen van een ontaarde pubermoeder

Voordat Jeanette kinderen had, wist ze het wel. Ze zou een supergoede...
Lees verder