50 tekenen dat je een overbezorgde moeder bent

Sommige moeders houden zoveel van hun kind dat ze hun bloedje voor alle moeilijkheden willen behoeden. Ook als ze bijna of allang volwassen zijn. Waarschuwing: onderstaande voorbeelden kunnen schokkend zijn voor minder teergevoelige ouders.

 1. “Mijn man en ik zitten regelmatig na middernacht nog vlijtig te plakken en knippen aan een project, omdat timemanagement niet het sterkste punt van ons kind is..”
 2. “Ik ben op school verhaal gaan halen omdat mijn zoon een hoger punt voor Frans verdiende.”
 3. “Af en toe snij ik het vlees voor mijn brugpiepers nog. Soms is zoiets gewoon makkelijker.”
 4. “Ik heb de inlog van het huiswerksysteem om te kunnen controleren wat er moet worden gedaan.”
 5. “Als we bij de dokter zijn, beantwoord ik driekwart van de vragen voor mijn zestienjarige dochter omdat ze niet zo goed uit haar woorden kan komen.”
 6. “Ik google haar en haar vriendinnen en volg ze op social media om te zien wat ze allemaal uitspoken.”
 7. “Ik heb een cursus wiskunde gevolgd om mijn kinderen te kunnen helpen met hun huiswerk.”
 8. “Echt bizar dat ouders weggaan als hun kind een feestje geeft. Die van ons zijn achttien en negentien en wij zijn er altijd bij. Gezellig.”
 9. “Natuurlijk overleven ze het wel als ze hun lunch vergeten, maar ik breng die toch altijd even na. Ik heb een sleuteltje van hun lockers, ruim die meteen even op en app dan dat ze daar hun broodtrommel en fruit kunnen vinden.”
 10. “Ik ga nog altijd met mijn volwassen dochter mee naar de huisarts. Ze is nogal zenuwachtig en onzeker.”
 11. “‘s Morgens maak ik mijn zeventienjarige zoon wakker, duw hem onder de douche, smeer zijn lunch, pak zijn gymspullen en zorg dat hij op tijd op zijn fiets zit.”
 12. “Mijn dochter heeft een voldoende voor Nederlands omdat ik haar essay heb geschreven. En dat was niet voor het eerst.”
 13. “Afgelopen weekend ben ik om vier uur ‘s ochtends in de auto gestapt om mijn dochter (22) en haar beste vriendin op te pikken uit de stad.”
 14. “Ik heb tot mijn zoon twintig was voor zijn voetbalteam, gewassen, gereden en broodjes gesmeerd.”
 15. “Ik laat mijn bijna volwassen kinderen weleens winnen met spelletjes, puur om ze een lol te doen.”
 16. “Paintballen of karten vind ik veel te gevaarlijk voor een feestje.”
 17. “Toen mijn dochter voor het eerst op pad ging met haar autootje ben ik er op afstand achteraan gereden, gewoon voor alle zekerheid.”
 18. “Ik ben via een fake Facebook- en Instagram-account ‘bevriend’ met mijn dochter om alles van haar te liken, omdat ik het zielig vind als ze geen reacties krijgt.”
 19. “Omdat ik wist dat hij nieuwsgierig was naar blowen en ik niet wilde dat hij op een vreemde plek een slechte trip zou krijgen, heb ik een joint voor hem gekocht om thuis te roken, in ons bijzijn. Dat vond hij dan weer niet cool.”
 20. “Als mijn dochter niet lekker is, meld ik haar ziek op haar werk, omdat ze dat eng vindt. Mijn dochter is 24.”
 21. “Ik maak voor mijn studerende kinderen nog gezamenlijke gezinsafspraken bij de tandarts.”
 22. “Op vakantie gaan de spullen van mijn dochter (17) in onze koffers. Zo kan ik een oogje in het zeil houden op wat ze meeneemt. Niet te bloot en zo.”
 23. “Niet alleen heb ik het formulier voor het bijbaantje van mijn kind ingevuld, ik heb ook de afspraak voor het gesprek voor hem gemaakt en hem erheen gereden.”
 24. “Mijn man en ik hebben onze dochter (20) omgekocht om nog een jaar thuis te blijven wonen, in ruil voor haar rijbewijs op onze kosten. Ze is er gewoon nog niet aan toe op kamers te gaan.”
 25. “Ja, ik ben mee geweest naar de open dagen van zijn vervolgopleiding.”
 26. “Toen een vriendin van mijn dochter (19) in elkaar zakte, belde ze mij in plaats van het alarmnummer.”
 27. “Stiekem door het mobieltje van mijn dochter (16) scrollen is een wekelijkse hobby van me.”
 28. “Ik regel alles voor mijn studerende dochter. Als ik het niet doe, gebeurt het gewoon niet, daar zit niemand op te wachten.”
 29. “Mijn man en ik hebben tegelijk met de schoolreis een paar dagen Berlijn geboekt, om in de buurt te zijn.”
 30. “Toen mijn dochter werd afgewezen voor een baan was ze erg overstuur. Ik heb stiekem nog met dat bedrijf gebeld of ze haar sollicitatie niet wilde heroverwegen. Dat wilden ze niet.”
 31. “Ik heb voor mijn dochter in de rij gestaan, zodat zij een goede plek bij Justin Bieber zou hebben.”
 32. “Mijn studerende zoon bel ik elke dag wakker om te zorgen dat hij op tijd op college is. Ik heb zijn rooster.”
 33. “Op het mobieltje van mijn zoon (14) heb ik een volg-app geïnstalleerd, zodat ik altijd weet waar hij uithangt.”
 34. “Mijn kinderen (15 en 17) hebben kleedgeld, maar als ze krap zitten spring ik bij. Ik koop ook hun cadeautjes voor oma en zo.”
 35. “Onze achttienjarige mag op onze kosten mee op vakantie, om te voorkomen dat hij met zijn vrienden naar Salou gaat.”
 36. “Toen mijn zoon (16) met zijn vrienden ging kamperen, hebben wij de tent voor ze opgezet.”
 37. “Hun huiswerk kijk ik na en ik verbeter missers en spelfouten voor ik het doorstuur naar de leraar.”
 38. “Ik sta het bloesje van mijn dochter te strijken, omdat ze een date heeft.”
 39. “We betalen huiswerkbegeleiding, we zitten er zelf bovenop. Als hij naar een lager niveau zou gaan, zou dat voelen alsof ik heb gefaald.”
 40. “Ik rij mijn dochter (14) en haar beste vriendin naar de stad en ga daar dan zelf boodschappen doen, om een oogje in het zeil te houden. We wonen een eind buiten de stad, ze heeft me nodig om weer thuis te komen.”
 41. “Ik ben ooit het studentenhuis van mijn zoon uitgezet omdat ik steeds voor de hele club kwam koken, zodat hij in ieder geval goed zou eten.”
 42. “Op de vorige school van mijn dochter mocht ik niet meer komen zonder afspraak, omdat ik te vaak  tijd van de leraren in beslag nam om over haar te praten.”
 43. “Omdat mijn kind het schoolkamp van de middelbare school zo eng vond, zijn we er een paar dagen van tevoren heen gereden om de boel te verkennen. Van school mocht ik niet mee als begeleider. Jammer.”
 44. “Ik leg nog altijd de kleren voor mijn zonen klaar. Ze zijn 15 en 17 en vinden het wel best.”
 45. “Met geld en spullen is mijn puber aardig te manipuleren. Ik weet dat het niet deugt, maar het is een manier om enige controle over hem te houden.”
 46. “Ik heb het voor hem uitgemaakt met zijn vriendinnetje, omdat hij er zo tegenop zag en ik bang was dat hij iets lulligs zou zeggen tegen haar.”
 47. “Omdat mijn dochter na een avond stappen klaagde over brakheid, heb ik haar op zondag met een aangedikt verhaal meegesleept naar de huisartsenpost, voor de zekerheid.”
 48. “Ik rij mijn kinderen (14 en 16) altijd naar school als het regent. Ik vind het zielig als ze nat worden.”
 49. “Toen hij ging studeren heb ik gebeld met de leiding van de studentenvereniging, wat de ontgroening precies inhield.”
 50. “Ik heb de eerste week bij haar op haar studentenkamer geslapen, omdat ik bang was dat ze heimwee zou krijgen. Na zeven nachten heeft ze me naar huis gestuurd. Jammer, ik had best langer willen blijven.”

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Advertentie

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

Ook leuk:

Die eerste vakantie zonder ouders is zo veelbetekenend

Kun je je die eerste vakantie zonder ouders nog herinneringen? En hoe geweldig dat was? Het is de vakantie waar je het over dertig...

37 herinneringen aan Interrailen (en waarom we het zó weer zouden doen)

Interrailen, wie heeft het als puber ook gedaan? Vier weken lang zwerven door Europa, met een spoorboekje en girobetaalkaarten en zonder google translate.  Je...

Pubers die groot worden, zo snel gaat dat. Eigenlijk té snel.

Marieke is stomverbaasd over hoe haar kinderen zich ineens gedragen als volwassen, verantwoordelijke, verstandige grote mensen. Gisteren leerden ze namelijk toch nog voor het...

Voorwerpen die jij heel goed kent, maar nu hopeloos ouderwets zijn

De tijd gaat zo snel. Het leek wel gisteren dat we nog met zijn allen gebruik maakten van deze voorwerpen, die nu nergens meer...

I AM 14 – hoe het is om een 14-jarig meisje te zijn

Hoe is het om 14 te zijn in België, Congo of Palestina? Fotograaf Bénédicte Vanderreydt maakte een prachtige fotodocumentaire, I AM 14, over drie...

21 slimme (en domme) dingen die achtstegroepers roepen over de Citotoets

Volgende week begint de Citotoets eindtoets voor heel veel achtstegroepers. Zo ook de jongste van Marloes -in woord en gebaar ook al een echte...

7 té grappige WhatsApp-gesprekken tussen pubers en hun ouders

Whatsappen met onze pubers, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Vanwege hun vindingrijkheid, spitsvondigheid en humor.  De puber heeft trek, maar niet in de...

Herkenbaar: Anouks puberdochter schaamt zich voor haar moeder

Op Instagram deelt zangeres Anouk een foto van haar en haar prachtige puberdochter Phoenix en meldt dat het zover is: haar puberdochter  schaamt zich...

Wat als Anne Frank een vlogger was? (en nog trending ook)

Pubers aan het lezen krijgen is lastig. Zelfs het indrukwekkende dagboek van Anne Frank blijkt veel inspanning te kosten. Maar hoe krijg je Anne's...

Dit zeggen pubers elke dag als jij thuis werkt en zij thuis les krijgen

En? Hoe bevalt het thuiswerken in combinatie met het online onderwijs? Weer helemaal gewend? Je pubers in ieder geval wel. Deze uitspraken hoor je...

Pubers doen rare dingen, en wij kunnen daar heerlijk om lachen

Dat pubers rare dingen doen weten we.  Dingen waarvan ze denken dat ze die kunnen en dan niet goed gaan. Dingen die makkelijk lijken,...

Ineens had iedereen had het over het haar van Amalia

Superschattig, die koninklijke puberkleinkinderen van Prinses Beatrix die vorige week op de foto gingen. Maar eentje viel speciaal op: Amalia. Of liever gezegd: heur...

25 signalen dat pubers en peuters niet zoveel van elkaar verschillen

Je denkt misschien dat je als puberouder onervaren bent, maar eigenlijk heb je de nodige meters al gemaakt toen jouw puber nog een schattige...