Leerlingen zamelen geld in voor klasgenoot die nog maar paar maanden te leven heeft

Foto: © foto peter van aalst via facebookpagina actiedag

De zieke mavo-leerling David heeft nog een paar maanden te leven. Zijn klasgenoten zamelen geld in voor een dure behandeling in Duitsland. 

Leerlingen zamelen geld in voor klasgenoot

Drie jaar geleden, in 2016, werd bij David een medulloblastoom ontdekt, een tumor in de hersenen. Hij wordt geopereerd en bestraald. Aanvullende chemotherapie weigert hij. ‘Hij is twee jaar en drie maanden kankervrij geweest. Waardevolle jaren; , zegt zijn moeder in een interview in het Noordhollands Dagblad.

In februari an dit jaar blijkt dat de kanker toch weer terug is. En heftiger dan ooit. Artsen geven hem negen maanden tot een jaar. Hij leeft dan ook als het ware in blessuretijd. Hij krijgt nu levensverlengende chemotherapie. Enige nadeel is dat een tumor daar op een gegeven moment tegen kan. Daarom wil David hyperthermie ondergaan. Een behandeling waarbij de tumoren worden verhit, waardoor ze minder hard groeien.

Crowdfunding

De therapie is een aanvulling op chemokuren die in Nederlandse ziekenhuizen regelmatig wordt gegeven, alleen niet aan jongeren onder de achttien. Reden? Er is geen onderzoek gedaan dat het werkt bij jongeren onder de achttien en daarom willen Nederlandse ziekenhuizen hem de behandeling niet geven. In Duitsland kan dat wel. Twee keer in de week gaat David naar Gronau voor de hittebehandeling. Dat kost vijfhonderd euro per week. Een flink bedrag. Zijn moeder is een crowdfunding begonnen, de klasgenoten van David helpen. Op donderdag 3 oktober is een speciale actiedag om geld in te zamelen. Meer informatie vind je via hun Facebook pagina. 

Foto: © foto peter van aalst via facebookpagina actiedag

Geschreven door
More from Saskia Smith

In een kort rokje en truitje naar school? Dacht het niet!

Jammer voor haar puberdochter, maar Saskia is thuis de dresscode-politie. Te kort...
Lees verder