Dingen die je puber in de vakantie best kan doen, maar (natuurlijk) niet gaat doen

Girl in bed surfing the net

Geef ons twee weken en we hebben alle klusjes gedaan die er gedaan moesten worden. Met twee vingers in onze neus en een fulltime baan erbij. Maar onze pubers hebben in de vakantie wel wat beters te doen. Ze zijn druk met uitslapen, bankhangen Netflixen en gamen. Voor deze dingen hebben ze dus écht geen tijd. 

Het tekstboek Frans zoeken. Dat was namelijk al maanden kwijt, en dat is het dus nog steeds.

Zijn OV-Chipkaart opladen. Een handeling van niks, maar zal er de komende twee weken ‘echt geen tijd voor hebben’.

De broodtrommel met inhoud uit de tas halen. Inhoud weggooien en broodtrommel in de vaatwasser stoppen. Ok, het zijn drie handelingen, dus misschien is het iets te veel gevraagd.

Zijn band plakken. Twee weken de tijd voor gehad. Straks moet hij lopend naar school en naar de fietsenmaker.

Die kapotte hakken laten repareren. De schoenmaker heus wel open, al ontkennen ze dat ten stelligste.

Gymspullen uit de sporttas halen en in de wasmand stoppen. En straks maar klagen dat het spul zo stinkt.

Een kast uitruimen, onder het bed stofzuigen, sokken bij elkaar zoeken en zo wat andere klusjes die je de puber voor de vakantie hebt gegeven. Gaat allemaal niet gebeuren, met uiteenlopende excuses. ‘Geen tijd voor gehad, want het was wel heel veel.’

Nieuwe schoenen kopen. De gympen die hij iedere ochtend aantrekt, zijn zijn lievelings, maar inmiddels al twee maten te klein. Zelfs op ons aanbod ze te financieren, gaat hij niet in. Want hij ‘haat’ shoppen. Zelfs online is te veel moeite.

Naar de kapper gaan. Maar straks is de vakantie voorbij en is het een nog grotere ‘coupe rampspoed’ die iedere ochtend met veel gel in bedwang moet worden gehouden.

Het bed verschonen. Ondanks dat de schone lakens al sinds het begin van de vakantie onaangeroerd op zijn kamer liggen, gaat hij er gewoon naast liggen.

Dat ene werkstuk maken. Nog maar een paar weken en dan moet het klaar zijn. Maar om er in de vakantie aan te schaven en vijlen, daar heeft hij toch echt geen tijd voor. En wie zit er vlak voor de deadline de spelfouten te corrigeren? Juist.

Dat ene boek lezen voor Nederlands. Ja, dat boek lag voor de vakantie al weken te verstoffen op zijn bureau, en ja, hij gaat het in de vakantie echt lezen. Straks is de uitleendatum van de bibliotheek bijna verstreken en moet hij naarstig op zoek naar de samenvatting op internet.

Het allerdunste boekje dat hij kon vinden op de leeslijst van Engels, blijft ook ongelezen. Na de vakantie gaat hij op Netflix kijken of de verfilming beschikbaar is.

 

 

 

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Als hij goed oefent, dan kan je puber ook klassieke muziek spelen op een plastic kip

Vind je het jammer dat je puber geen muziek-instrument kan bespelen. Geef...
Lees verder