Goed nieuws: extra geld naar onderwijs én collegegeld wordt gehalveerd

Goed nieuws: extra geld naar onderwijs én collegegeld wordt gehalveerd

Vandaag maken demissionair onderwijsministers Arie Slob en Ingrid van Engelshoven de invulling van het Nationaal Programma na corona bekend. Er komt onder meer een miljardeninjectie voor onderwijs, maar ook jeugdwerkeloosheid wordt aangepakt. 

In het programma staat ook dat er een uitvoerige compensatie voor studenten die studievertraging hebben opgelopen komt. Om te beginnen wordt het collegegeld voor iedereen op het MBO, HBO en aan de universiteiten gehalveerd.

Meer tijd en rust

In De Telegraaf zegt demissionair minister Slob dat de onderwijsachterstanden zo groot zijn, dat ze niet binnen een jaar zijn in te lopen. ‘We hebben even gedacht dat het ons zou lukken om in dit schooljaar alle problemen weg te werken. Dat moment zijn we gepasseerd’, alsdus Slob. Het herstelplan is voor meerdere jaren, waarbij leerlingen naast de nodige ondersteuning ook de nodige rust, ruimte en tijd krijgen.

Bron: De Telegraaf

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Heb je ons nieuwe boek al?

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

Deze puber zonder onderbenen laat zien dat je je door niks moet laten tegenhouden

Prachtig om te zien: het doorzettingsvermogen van deze puber. Want zonder onderbenen...
Lees verder