Kom de zomervakantie met je pubers door met dit survivalpakket

De vakantie staat weer voor de deur. En als jij niet van die voorbeeldige schatjes hebt die zonder klagen leuk meedoen met alles wat jij bedenkt, zorg dan dat je je zaakjes op orde hebt. Want een heerlijke ontspannen vakantie, heb jij na al dat coronagezeik, meer dan verdiend. Jeanette heeft voor jou deze survivaltips.

 1. Uitstekende wifi op de camping of in je vakantiehuis. Wifi is voor een puber wat zuurstof is voor de rest van ons: een absolute voorwaarde om te overleven. Beter regel je dat dus als eerste.
 2. Humor en relativeringsvermogen. Om je door de momenten heen te slaan dat jij opgewekt het beste van die mooie wandeling probeert te maken, terwijl je puber 100 meter achter je sjokt met gebogen schoudertjes en een gezicht als een oorwurm.
 3. Oordopjes met een zeurfilter. Want als je met pubers op vakantie gaat weet je één ding zeker, er gaat gezanikt worden: mag ik geld, ik verveel me en wat een slechte wifi.
 4. Wijn en je lievelingstijdschrift voor de momenten voor jezelf. En ja, als je het slim aanpakt, zijn die momenten er voldoende.
 5. Een cursusboek ‘Omgaan met teleurstellingen’. Want die heerlijk intieme genietmomenten die jij je hebt voorgesteld, worden nu eenmaal nooit zo idyllisch. Tuurlijk, er zullen best even momenten zijn, maar vroeg of laat slaat het pubergeneuzel toe. Dat is een zekerheid.
 6. Een extra grote databundel voor de penibele momenten dat er geen wifi is.
 7. Mens erger je niet. Je gaat het nodig hebben. En ergeren is zonde, dat kan je thuis genoeg.
 8. Een busje goede deo is geen overbodige luxe. De hormonen vliegen door de tent en stank is niet gezellig.
 9. Had ik al gezegd dat je uitstekende wifi nodig hebt?
 10. Een tas vol lekkers om ze mee te lokken naar dat mooie museum of die berg op.
 11. Een zak geld. Want betalen moet je. IJsje hier, colaatje daar, entree voor een water/klim/avonturenpark.
 12. Had ik al gezegd: uitstekende wifi?
 13. Een goede verzekering. Want met al die snelgroeiende ledematen, zijn ze behoorlijk klungelig. En daarbij denken ze nog niet zo goed na over wat ze doen dus ze springen rustig met een telefoon in hun zak het zwembad in.
 14. Andere pubers, zodat ze elkaar kunnen vermaken. Als het budgettechnisch of anderszins lastig is om er zelf wat extra mee te nemen, ga dan naar een plek met 100% pubergarantie. Rust gegarandeerd.
 15. Bouw tijdens een uitstapje een paar perfecte insta-/TikTok-momenten in. Denk aan een blauwe zee, een brug of een latte-frappatralala-ingewikkelde-veel-te-dure-koffie.
 16. Een MacDonald’s in de buurt. Want hoe heerlijk de lokale specialiteiten ook, voor een beetje puber gaat er nu eenmaal niets boven de Mac.

Geen dank, fijne zomer!

***
Geen idee meer hoe je kind in elkaar zit? Lees ons nieuwe boek over leven en overleven met pubers.

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Jeanette Benschop

22 best pijnlijke, maar supergrappige opmerkingen van mijn puberdochter

Puberdochters zijn vaak zeer kritisch op hun moeder. Dit is normaal en...
Lees verder