Middelbare scholieren geven bijles aan kinderen van de basisschool

Middelbare scholieren geven bijles aan kinderen van de basisschool

Een middelbare school in Lelystad is een nieuw project gestart: Basis Buddy. Een project waarbij middelbare scholieren van VMBO, Zorg en Welzijn basisschoolleerlingen bijles geven. 

Het project is opgestart toen de scholen dicht waren, om ouders te ontlasten en basisschoolleerlingen extra aandacht te geven. Op Omroep Flevoland  vertelt docent Yolande Kanbier van middelbare school De Rietlanden hoe ze op het idee kwam. Scholieren kunnen volgens haar hiermee iets positiefs doen en hun maatschappelijke stage invullen. Het project is klein begonnen en er wordt voornamelijk geholpen bij het leren lezen en het oefenen van de tafels.

Yolande begeleidt de scholieren dat in verband met corona via videobellen gaat. De docente denkt dat de scholieren deze vorm van bijles goed kunnen geven. ‘Het is natuurlijk eerst een kwestie van kennismaken en dan uitvinden wat werkt. Het is voor iedereen nieuw en een leerproces, maar ik heb het vertrouwen dat de leerlingen dit kunnen.’

Beeld: still video, bron: Omroep Flevoland

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER. 

Geschreven door
More from Saskia Smith

Heerlijk kijken: de Vieze Man die kuikentjes verkoopt

Het is een paastraditie aan het worden: Van Kooten en De Bie...
Lees verder