Jongen mag niet meedoen met eindmusical, ouders stappen naar rechter

Jongen mag niet meedoen met eindmusical, ouders stappen naar rechter

Ouders van een 12-jarige scholier hebben de basisschool van hun zoon voor de rechter gedaagd. Reden: de jongen mocht niet meedoen aan de afscheidsmusical. Via de rechter wilden ze een rol afdwingen.

Jongen mag niet meedoen met eindmusical, ouders stappen naar rechter

Het botert al een tijd niet tussen de O.G. Heldringschool in Den Haag en de ouders van de jongen. Volgens school verstoort de jongen met zijn gedrag al vanaf het begin van het jaar de rust in de klas. Daarom besloot de schoolleiding in juni dat hij een aangepast programma moest volgen. Met als gevolg dat hij niet kon oefenen voor de musical en dus ook geen rol kreeg.

Zijn ouders waren het niet eens met het aangepaste programma en de daaruit volgende beslissing dat hij niet mee mocht doen.  Sindsdien zit de jongen thuis en stapten zijn ouders naar de kortgedingrechter om de school te dwingen hun zoon toch mee te laten doen In het AD zegt zijn vader: ‘Hoe kunnen ze hem zo krenken? Ik ben belastingadviseur, in mijn werk is het allerlaatste wat ik doe naar de rechter stappen. Maar wat is er nu nog te verliezen?’

Toch meespelen in eindmusical

Het overleg pakte goed uit, de advocaat van het gezin liet gisteren weten dat de jongen mee mag doen. Het kort geding dat vandaag plaats zou vinden, gaat daardoor ook niet door. Maandag as is de musical, er is geen rol voor de jongen, dus er moet flink geïmproviseerd worden. Maar als het iets is van kinderen kunnen is dat het.

Het AD duikt in de kwestie, is uitsluiten schadelijk voor een kind of niet?

 

Geschreven door
More from Saskia Smith

Rapper Leafs (16) trok zijn mentor het podium op om haar te bedanken

Zestien jaar is hij, rapper Leafs, en stond deze editie op Lowlands....
Lees verder