Nostalgie! Wie kent deze reclames nog?

Nostalgie-alert! Wie kent de Flevohof nog? En het Land van ooit? Gelukkig hebben we de filmpjes nog.

1. Voordat het Six Flags en daarna Walibi Holland ging heten, kenden wij het al als de Flevohof.

2. Vroeger stopte je onderweg naar vakantie bij een AC corner. Oorspronkelijk waren deze wegrestaurants onderdeel van Albert Heijn (AC stond voor Alberts Corner), maar inmiddels zijn ze allemaal over genomen of verdwenen.

Wikimedia Commons, M.Minderhoud, CC

3. Postbus 51: voordat de Rijksoverheid haar eigen website kreeg waar je alle informatie op kon vinden, informeerden ze de Nederlander via hun Postbus 51 spotjes. Heel eerlijk, dat was toch wel veel leuker. 

4. Wie zat er niet bij de Bondsspaarbank? Huub Stapel in ieder geval wel.

5. RVS verzekeringen. Tegenwoordig onderdeel van Nationale Nederlanden, maar vroeger een populaire verzekeraar. Johnny Kraaijkamp jr. legt het nog even uit. 

6. Buckler-bier. Dit alcoholvrije biertje werd in 1988 op de markt gebracht in Nederland, en in 1993 door moederbedrijf Heineken weer ingetrokken. Of de beroemde sketch van Youp van ’t Hek daar iets mee te maken heeft kunnen we niet met zekerheid zeggen, maar vermakelijk is het wel.

7. Het arbeidsbureau. Niet leuk als je erheen moest, maar beter dan buiten de stoep warmhouden.

8. Nog zo’n bank die niet meer bestaat: de Postbank. In 2009 opgegaan in ING, maar vroeger stonden ze vooral bekend om hun blauwe pasjes. En hun reclame met John Cleese uiteraard. Een klassieker.

9. Herschi cola. Tegenwoordig niet meer te krijgen in Nederland.

10. Het land van ooit: het attractiepark met een focus op theater. Het werd in 1989 opgericht, en moest helaas in 2007 haar deuren sluiten vanwege de lage bezoekersaantallen. Ook bekend van Kloontje het Reuzenkind, wat misschien wel het irritantste was wat er ooit op televisie is geweest.

Bron: Entoen.tv

LEES OOK: 6 heerlijke reclamefilmpjes uit de jaren 80

Geschreven door
More from Sanne Mulder

Dingen uit onze jeugd die onze pubers nooit zullen begrijpen

Zo leuk, laat deze foto’s aan je puber zien en neem je...
Lees verder