Pubers moeten het vak ‘digitale geletterdheid’ op school krijgen

Pubers moeten het vak 'digitale geletterdheid' op school krijgen

Uit onderzoek blijkt dat twee miljoen kinderen niet zijn voorbereid op een toekomst waarin nieuwe technologie een rol speelt. Er wordt daarom een petitie gestart om het vak ‘digitale geletterdheid’ op school verplicht te maken. 

Als je pubers in de weer ziet met hun telefoon, Playstation of tablet, zou je niet zeggen dat ze wat betreft nieuwe technologie niet altijd even goed mee kunnen komen. Ze kennen de nieuwste gadgets en apps al lang voordat wij ze hebben ontdekt en weten hun weg in de digitale wereld heel goed te vinden. Toch zijn ze niet goed voorbereid op een digitale toekomst, blijkt uit onderzoek.

In het AD staat dat het daarom volgens initiatiefnemers VHTO Expertisecentrum genderdiversiteit in bèta, techniek en IT & FutureNL belangrijkis  dat er op school aandacht komt voor nieuwe technologie. Het vak ‘digitale geletterdheid’ moet kinderen leren bewuster om te gaan met hun gegevens, zich veilig online te bewegen en te werken op basis van computational thinking: hoe kun je problemen oplossen met digitale technologie?

Bron: AD

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Heb je ons nieuwe boek al?

 

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

30 redenen waarom pubers ervoor bedanken om feest met jou te vieren

Saskia vierde haar verjaardag. Natuurlijk had ze haar pubers ook gevraagd aanwezig...
Lees verder