7 dingen die onze pubers hebben, waar wij vroeger alleen maar van konden dromen

Onze pubers klagen steen en been over de kwaliteit van het eten, de vakanties en over het te weinig hebben van geld. Maar, ze hebben eigenlijk alles wat hun hartje begeert. Kijk maar!

#1 Ze kunnen onbeperkt bellen, zonder kosten.

Zij kunnen urenlang hun liefdesleven doornemen via de telefoon, of beter nog: via Facetime. Toen wij pubers waren, kon je geen vijf minuten bellen of je moeder ging al gillen dat het veel te duur werd.

#2 Eindeloos kijken naar programma’s die écht leuk zijn.

Jij zat urenlang naar MTV te staren tot jouw favoriete video langskwam, of moest een héle (echte een héle) week wachten tot de volgende aflevering van die ene serie weer kwam. Of je moest naar de videotheek voor je favoriete film. Nu jassen ze via Netflix en YouTube er de mooiste filmpjes doorheen.

#3 Privé-televisie, stereo-installatie, platencollectie en telefoon zitten in één fantastisch apparaat: de smartphone.

Jij spaarde al je vakantiewerkgeld, krantenwijkgeld en zakgeld om LP’s en apparaten te kopen. Je puber heeft dit allemaal – bijna – gratis.

#4 De hele week een heel gevarieerd menu, dat niet louter bestaat uit aardappelen, groenten en vlees.

Jouw moeder (of vader) jaste de piepers, draaide een gehaktbal of kocht een slavink. Met spruitjes erbij was het een heerlijk maal. En als je mazzel had, was er zaterdags macaroni met smack. Nu hebben je pubers de keuze uit alle gerechten van de wereld en nog zeuren ze vaak om sushi.

#5 Een stedentripje hier, een schoolreisje naar het buitenland daar, tussendoor weg in de meivakantie, weekendjes weg en dan ook nog eens een heerlijk lange zomervakantie op de camping.

Je vader koppelde de caravan achter de auto en hees de tent op de imperiaal, jullie zaten achterin opgepropt en als je pech had, stak je vader achter het stuur een sjekkie op.

#6 Iedere week hangt er weer een andere collectie bij de Primark, Zara en H&M, dus je kunt oneindig shoppen. En: alles, maar dan ook alles is online te koop.

Is iets uitverkocht, niet in jouw maat, verkeerde kleur? Je bestelt het gewoon online!

#7 Een werkstuk flans je in een avond in elkaar met hulp van Google en als je slim bent dan kun je met copy+paste ook nog eens prima plagiaat plegen.

Je hoeft dus niet zoals wij in een bibliotheek in een stoffige encyclopedie te kijken en vervolgens met de hand pagina’s vol te pennen en plaatjes te kopiëren op het kopieerapparaat dat natuurlijk altijd vastliep.

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Tags from the story
, , ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Waarom Alexia een gewoon pubermeisje moet kunnen zijn en dus geen ‘femme fatale’

De hype rondom prinses Alexia laat zien dat we pubermeisjes schaden door...
Lees verder