Aan welk zomerliedje heb je mooie puberherinneringen?

Aan welk zomerliedje heb je mooie puberherinneringen?

Er zijn van die zomernummers die je in een klap weer terugbrengen naar zo’n mooie zomer van toen. En je weer even puber bent. 

Aan welk zomerliedje heb je mooie puberherinneringen?

In de zomer van 1984 was ik 14 en ging met mijn ouders op vakantie naar Heeg in Friesland. Drie weken lang dobberde ik op een surfplank in het Hegermeer, stapte in een zeilbootje en was smoorverliefd op René, die een camping verderop stond. ‘s Avonds zagen we elkaar in de lokale disco waar we alleen nog maar oog hadden voor elkaar en dansten eindeloos op Shakatak’s Down on the Street. Na sluitingstijd liepen we hand in hand terug naar de camping.

Mijn herinneringen zijn net zo suikerzoet als die zomer. Het was zo’n heerlijke een prille puberliefde. Die zomer kreeg ik mijn eerste echte zoen en leerde hoe groots een meeslepend het leven kon zijn, want ik had De Liefde ontdekt. Toen ik naar huis moest huilde ik hartverscheurend, aan ons afscheid kon Ibsen nog een puntje zuigen, zo vol drama was het. Eenmaal thuis schreven we eindeloos brieven naar elkaar waarin we elkaar vertelden hoeveel we van elkaar hielden.

Dik een jaar hadden we ‘verkering’  op afstand. Totdat een nieuwe zomer zich aandiende. En we beiden verliefd op een ander werden. Maar zodra ik Shakatak’s Down on the Street hoor sta ik weer in de disco met Rene en dansen we samen op ‘ons’ nummer.

‘Ons’  zomer-liedje

1984 was sowieso een goed jaar met zomer-nummers:

Een wrede zomer

De zomer-jongens

De zomer van 1969

Laat de zon je niet gek maken

Zomer-vakantie!

Geschreven door
More from Saskia Smith

10 dingen die jij irritant vindt aan pubers en hun mobiele telefoon

Het is een dingetje in menig huishouden met pubers: die mobiele telefoon....
Lees verder