Aan welk zomerliedje heb je mooie puberherinneringen?

Aan welk zomerliedje heb je mooie puberherinneringen?

Er zijn van die zomernummers die je in een klap weer terugbrengen naar zo’n mooie zomer van toen. En je weer even puber bent. 

Aan welk zomerliedje heb je mooie puberherinneringen?

In de zomer van 1984 was ik 14 en ging met mijn ouders op vakantie naar Heeg in Friesland. Drie weken lang dobberde ik op een surfplank in het Hegermeer en was smoorverliefd op René, die een camping verderop stond. ‘s Avonds zag ik hem in de lokale disco waar we alleen nog maar oog hadden voor elkaar en dansten eindeloos op Shakatak’s Down on the Street. Na sluitingstijd liepen we hand in hand terug naar de camping.

Mijn herinneringen zijn net zo suikerzoet als die zomer. Het was zo’n heerlijke, prille puberliefde. Die zomer kreeg ik mijn eerste zoen en huilde ik hartverscheurend toen ik weer naar huis moest. Eenmaal thuis schreven we eindeloos brieven naar elkaar waarin we elkaar vertelden hoeveel we van elkaar hielden. Het was. kort om, een grootse en meeslepende liefde.

Dik een jaar hadden we ‘verkering’  op afstand. Totdat een nieuwe zomer zich aandiende. En we beiden verliefd op een ander werden. Maar zodra ik Shakatak’s Down on the Street hoor sta ik weer in de disco in Heeg met Rene en dansen we samen op ‘ons’ nummer.

‘Ons’  zomer-liedje

De jaren 80 en 90 hadden hoe dan ook bijzonder goede zomernummers:

Een wrede zomer

Lopen op zonnestralen

Summertime!

Magische zomer

De zomer van 1969

Dansen in de zomer

De Mambo

Zomervakantie!

***
Geen idee meer hoe je kind in elkaar zit? Lees ons nieuwe boek over leven en overleven met pubers.

Geschreven door
More from Saskia Smith

Het vrouwenlichaam door de eeuwen heen

Neem heel even de tijd om deze video samen met je dochter(s)...
Lees verder