Hoe krijg je je puber van de bank af? Ga een dagje snowboarden

Soms lijkt het onmogelijk je puber het huis uit te krijgen. Ze zijn praktisch verkleefd met ofwel hun bed, of de bank. Terwijl je stiekem ook wel eens het huis voor jezelf wil. Maar geloof het of niet, er zijn uitjes waarvoor je puber wel van de bank af wil komen. Zoals een dagje skiën bijvoorbeeld.

Het aparte aan pubers is dat ze eigenlijk twee standen hebben. Ze zijn het grootste deel van de tijd compleet lethargisch, maar áls ze dan iets willen doen, moet het wel meteen iets inspannends en ‘cools’ zijn. Voor een simpel uitje zijn ze niet te porren, maar begin je over wandklimmen, paintballen of indoor skydiven, dan zitten ze al in de auto. Vermoeiend, maar soms ook wel leuk.

Zijn jullie al fervente wintersporters? Of wil je testen of wintersporten je iets lijkt? In Nederland heb je verschillende indoor-skibanen, waar je een dagje kan skiën of snowboarden. Dan hebben we het wel over de banen met echte sneeuw, want zo’n borstelbaan is natuurlijk niet cool. Een van de bekendste is bijvoorbeeld Snowworld in Zoetermeer of Landgraaf (ze hebben twee vestigingen), maar je kan ook naar Snow Planet in Velsen of Indoorski in Den Bosch.

De vestigingen van Snowworld hebben verschillende pistes, voor zowel beginners als gevorderde. Daarnaast is er een funpark, waar je met een snowboard trucjes kan oefenen. Mocht je zelf spullen hebben, dan mag je die uiteraard gebruiken op de baan. Heb je geen eigen materiaal, dan kan je dat huren bij de baan. Bij Snowworld kan je niet alleen ski’s of een snowboard huren, maar ook eventueel een skipak, schoenen en een helm. Dat scheelt in ieder geval een hoop gesleep.

En mocht je zelf nou geen held zijn op de latten, dan kan je altijd nog wijn drinken in de kantine, lekker toch?

Kijk voor meer informatie over Snowworld hier

 

 

 

Geschreven door
More from Sanne Mulder

Onze idolen uit de jaren 80 wisten wel raad met de föhn en make-up

Waar zouden we in de jaren tachtig zijn zonder make-up en föhn?...
Lees verder