Een ode aan de vagina, of poenie, zoals het tegenwoordig heet

Een ode aan de vagina, of poenie, zoals het tegenwoordig heet
Lang leve de vagina!

Afgelopen week was de vagina behoorlijk in het nieuws. Er werd een nieuw woord voor gezocht, en gevonden, namelijk: poenie. Dat zorgde voor zowel opgetrokken wenkbrauwen  als instemmend geknikt, want nu was er een woord dat we allemaal konden gebruiken.

Er was best nog wat commotie rondom de zoektocht naar een nieuwe naam, want wat is er mis met de namen die vrouwen al geven aan hun geslachtsdeel en hoezo bepalen anderen, via een verkiezing nota bene, wat die naam moet zijn? Surinamers lachten er overigens om want dat woord gebruiken ze al jaren voor down under, dus hoe nieuw was het eigenlijk?

Dit artikel gaat door onder de afbeelding

300x250

In de berg aan commentaren en reacties op social media dook ineens een video op: Viva la Vulva (gesponsord door Libresse, maar dat doet niks af aan de boodschap) waarin wordt bezongen hoe mooi, fijn, belangrijk en heerlijk de vulva is, maar vooral hoe veelzijdig ze is, want elke vrouw heeft een eigen, unieke exemplaar. En dat ze die vooral moet koesteren, in plaats van vergelijken, verafschuwen of verstoppen. Must see voor je puberdochter én -zoon.

 

Tags from the story
, , ,
Lees ook
Geschreven door
More from Saskia Smith

Echt! Er zijn 25 soorten puberzweet

Pubers kunnen behoorlijk zweten. Die hormonen die door hun lichaam gieren zorgen...
Lees verder