Een zomer lang met pubers onder je dak? Stel campingregels op!

Bereid je voor op de zomer: stel campingregels op!

Met angst en beven ziet Saskia de zomervakantie tegemoet. Want zij heeft géén vakantie en moet gewoon werken. Op haar werkkamer in huis. Terwijl er een heel leger pubers onder datzelfde dak luidruchtig vakantie aan het vieren is.

Of iemand het zielig vindt of er rekening meehoudt dat ik in het zomerse feestgedruis keihard aan het werk ben? Of meehelpt met de taken die in huis moeten worden gedaan? Welnee, het is vakantie dus mijn pubers laten alles uit hun handen vallen om een flink potje achterover te gaan hangen.

Om toch een beetje behoorlijk die acht weken door te komen heb ik campingregels opgesteld. Van die heerlijke recht-door-zee-regels die elk kind, en dus ook mijn pubers, begrijpen. Om het nieuwe campingregime (‘Niet zeuren dat we niet op vakantie gaan, jongens, en kijk wat leuk, een setjes campingregels voor toch wat campinggevoel in huis’) te introduceren hing ik de regels op de ijskast:

Om uw verblijf en dat van anderen gasten zo plezierig mogelijk te maken hanteren wij onderstaande campingregels:

Belachelijk vonden ze. Stomme regels ook. Het is hier toch geen camping? Staat er een tent of zo in de tuin? Toch wees ik ze er streng op dat als ze zich straks niet aan onderstaande regels houden er sancties volgen. Wat dan, willen ze weten, want hoezo moeten zij zich aan deze regels houden? Dat gaan ze echt niet doen. maar dan kennen ze mijn geheim wapen nog niet: het wifi wachtwoord!

 • Meubilair

  Op deze thuiscamping is uitsluitend kampeermeubilair toegestaan, geen extra bankstellen in de tuin, geen matrassen op het dak, alleen uitklapbaar campingmeubilair mag mee de tent, eh, huis, in en uit.

 • Drank en drugs

  – Tapinstallaties met koolzuurflessen zijn niet toegestaan, ook niet om priklimonade te maken. En alles met alcohol ook niet. Let op: je ontvangt een boete van 100 euro indien je toch in bezit bent van alcoholhoudende drankjes
  – Het is verboden in het bezit te zijn van drugs, dus ook geen softdrugs. Overtreders worden onmiddellijk van de thuiscamping verwijderd.

 • Toilet

  Het is verboden om in het toilet schoenen, fiets, sportkleren schoon te maken. Je mag er wel plassen, maar met de bril omhoog (jongens) en geen selfies maken (meisjes).

 • Sanitair

  – Het sanitair is geen speelplaats of plek om eindeloos te snappen en appen. Wees zuinig met water.
  – Laat al het sanitair netjes en schoon achter na gebruik.

 • Afval

  – Alle troep onder je bed, in dichtgebonden vuilniszakken ín (en dus niet óp) de afvalcontainers deponeren.
  – Graag alle afval en etensresten van de grond houden i.v.m. het aantrekken van dieren en ongedierte.

 • Schoonmaken

  – Iedere kampeerder is verplicht om zijn gehuurde plaats (ja, inderdaad, dat is je kamer) en de directe omgeving (dat is de rest van het huis) schoon te houden.
  – Bij vertrek je eigen standplaats (juist, je kamer) schoon achterlaten.

 • Vuur

  Open vuur is ten strengste verboden, dus geen kampvuur, vuurkorven, fakkels of barbecue op je kamer of in de tuin, of waar dan ook in huis.

 • Vervoer

  Rondom de thuiscamping mag met een scooter/fiets uitsluitend stapvoets worden gereden.

 • Geluid(soverlast)

  – Radio, TV of andere muziekdragers mogen alleen aan tussen 9:00 en 23:00 uur, op een volume waar andere kampeerders (jullie ouders) zich niet aan kunnen storen. Alleen draagbare radio’s zonder (en dus niet met) losse boxen en met normaal geluidsniveau zijn toegestaan. Let op: je ontvangt een boete van 50 euro  indien we je muziekinstallatie moeten innemen als deze niet op de juiste wijze wordt gebruikt.
  – Houdt rekening met de mede-kampeerders door gedurende de dag niet luid te roepen of te zingen.

 • Bezoek

  – Bezoek moet zich altijd melden.
  – Het is verboden na 19.00 uur bezoek te ontvangen.
  – Bezoek voor één of meerdere nachten is niet toegestaan, ook niet tegen betaling.

 • Nachtklok

  Nachtrust is elke dag, zonder uitzondering van 23.00 uur tot 09.00 uur. Gedurende deze uren kunnen er aanvullende eisen worden gesteld i.v.m. ordehandhaving.

 • Natuur

  – Om het grasveld mooi te houden is het graven van gaten, geulen e.d. niet toegestaan. Het bijhouden (grasmaaien, water geven) wordt bijzonder op prijs gesteld.
  – Voetballen is op het grasveld of tussen de bloemen is niet toegestaan.  Je kunt gebruik maken van het sportveld.

 • Algemeen

  – Aanwijzingen door of namens de campingleiding (inderdaad, je ouders) gegeven dienen altijd meteen en zonder tegenspraak te worden opgevolgd.
  – Bij goed gedrag kun je elke ochtend het nieuwe wifi wachtwoord bij de receptie (inderdaad, bij je moeder) opvragen.

Wij doen ons uiterste best om je aanwezigheid op deze camping zo plezierig mogelijk te maken, mocht je toch nog klachten hebben, dan kun je deze niet melden. Er wordt ook niet naar je geluisterd. Helaas.

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk hier!

Tags from the story
, , , ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

45 redenen waarom pubers niet mogen zeuren als ze met ons op vakantie gaan

Onze pubers hebben helemaal geen reden tot klagen vinden we. Want dat...
Lees verder