Een zomer lang met pubers onder je dak? Stel campingregels op!

Bereid je voor op de zomer: stel campingregels op!

Met angst en beven ziet Saskia de zomervakantie tegemoet. Want zij heeft géén vakantie en moet gewoon werken. Op haar werkkamer in huis. Terwijl er een heel leger pubers onder datzelfde dak luidruchtig vakantie aan het vieren is.

Dit artikel gaat door onder de afbeelding

300x250

Of iemand het zielig vindt of er rekening mee houdt dat ik in het zomerse feestgedruis keihard aan het werk ben? Of meehelpt met de taken die in huis moeten worden gedaan? Welnee, het is vakantie dus mijn leger pubers wandelt straks (over twee weken is het hier vakantie) de schooldeuren uit, de vakantie in. En laten dan alles uit hun handen vallen om een flink potje achterover te gaan hangen.

Om toch een beetje behoorlijk die acht weken door te komen stelde ik campingregels op. Van die heerlijke recht-door-zee-regels die elk kind, en dus ook mijn pubers, begrijpen. En waarvan ik nu al weet dat ik die na de zomervakantie op de koelkast laat hangen. Want van een paar goede regels kun je immers niet genoeg hebben. Om het nieuwe campingregime (‘Niet zeuren dat we niet op vakantie gaan, jongens, en kijk wat leuk, een setjes campingregels voor toch wat campinggevoel in huis’) alvast te introduceren en eigen te maken hing ik nu al een aankondiging op de voordeur:

Om uw verblijf en dat van anderen gasten zo plezierig mogelijk te maken hanteren wij onderstaande campingregels:

Belachelijk vonden ze. Stomme regels ook. Het is hier toch geen camping? Staat er een tent of zo in de tuin? Toch wees ik ze er streng op dat als ze zich straks niet aan onderstaande regels houden er sancties volgen. Wat dan, willen ze weten, want hoezo moeten zij zich aan deze regels houden? Dat gaan ze echt niet doen. maar dan kennen ze mijn geheim wapen nog niet: wifi wachtwoord!.

 • Meubilair
  Op deze camping is uitsluitend kampeermeubilair toegestaan, geen extra bankstellen in de tuin, geen matrassen op het dak, alleen uitklapbaar campingmeubilair mag mee de tent, eh, huis, in.
 • Drank en drugs
  – Tapinstallaties met koolzuurflessen zijn niet toegestaan, ook niet om priklimonade te maken. En alles met alcohol ook niet. Let op: je ontvangt een boete van 100 euro indien je toch in bezit bent van alcoholhoudende drankjes
  – Het is verboden in het bezit te zijn van drugs, dus ook geen softdrugs. Overtreders worden onmiddellijk van de camping verwijderd.
 • Toilet
  Het is verboden om in het toilet schoenen, fiets, sportkleren schoon te maken. Je mag er wel plassen, maar met de bril omhoog (jongens) en geen selfies maken (meisjes).
 • Sanitair
  – Het sanitair is geen speelplaats of plek om eindeloos te snappen en appen. Wees zuinig met water.
  – Laat al het sanitair netjes en schoon achter na gebruik.
 • Afval
  – Huisvuil, of in ieder geval alle troep onder je bed, in dichtgebonden vuilniszakken ín (en dus niet óp) de afvalcontainers deponeren.
  – Graag je afval en etensresten of bijvoorbeeld een tosti-apparaat of koekenpan afgesloten of van de grond houden i.v.m. het aantrekken van dieren en ongedierte.
 • Schoonmaken
  – Iedere kampeerder is verplicht om zijn gehuurde plaats (ja, inderdaad, dat is je kamer) en de directe omgeving (dat is de rest van het huis) schoon te houden.
  – Bij vertrek je eigen standplaats (juist, je kamer) schoon achterlaten.
 • Vuur
  Open vuur is ten strengste verboden, dus geen kampvuur, vuurkorven, fakkels of barbecue op je kamer.
 • Vervoer
  Op de camping mag met een auto/motor/scooter/fiets uitsluitend stapvoets worden gereden.
 • Geluid(soverlast)
  – Radio, TV of andere muziekdragers mogen alleen aan tussen 9:00 en 23:00 uur, op een volume waar andere kampeerders (jullie ouders) zich niet aan kunnen storen. Alleen draagbare radio’s zonder (en dus niet met) losse boxen en met normaal geluidsniveau zijn toegestaan. Let op: je ontvangt een boete van 50 euro  indien we je muziekinstallatie moeten innemen als deze niet op de juiste wijze wordt gebruikt.
  – Houdt rekening met de mede-kampeerders door gedurende de dag niet luid te roepen of te zingen.
 • Bezoek
  – Het is verboden na 19.00 uur bezoek te ontvangen in of voor de tent of caravan (of in jullie geval: je kamer).
  – Bezoek voor één of meerdere nachten is niet toegestaan, ook niet tegen betaling. Het is eveneens niet mogelijk om kampeerders gedurende de week te wisselen/vervangen voor iemand anders.
 • Nachtklok
  Nachtrust is elke dag, zonder uitzondering van 23.00 uur tot 09.00 uur. Gedurende deze uren kunnen er door de bewaking (je ouders) aanvullende eisen worden gesteld i.v.m. ordehandhaving.
 • Natuur
  – Om het grasveld mooi te houden is het graven van gaten, geulen e.d. niet toegestaan. Het bijhouden (grasmaaien, water geven) wordt bijzonder op prijs gesteld.
  – Voetballen is op het grasveld of tussen de bloemen is niet toegestaan.  Je kunt gebruik maken van het sportveld.
 • Algemeen
  – Aanwijzingen door of namens de campingleiding (wederom je ouders) gegeven dienen altijd meteen en zonder tegenspraak te worden opgevolgd.
  – Bij goed gedrag kun je elke ochtend het nieuwe wifi wachtwoord bij de receptie (inderdaad, bij je moeder) opvragen.

Wij doen ons uiterste best om je aanwezigheid op deze camping zo plezierig mogelijk te maken, mocht je toch nog klachten hebben, dan kun je deze niet melden. Er wordt ook niet naar je geluisterd. Helaas.

Tags from the story
, , , ,
Lees ook
Geschreven door
More from Saskia Smith

Amalia wordt geïnterviewd: ‘Ik realiseer me soms niet dat dit mijn leven is’

Wat hebben we weer genoten van de puberprinsessen die vandaag verplicht met...
Lees verder