De puberdochter gaat op vakantie in 40 chaotische stappen

De zeventienjarige dochter van Marieke gaat op vakantie. Samen met een vriendin. En dat gaat gepaard met een hoop gedoe en de vraag of jij even kunt helpen. 

Twee dagen voor vertrek:

 1. “Mam, ik heb geen rugzak om mee te nemen in het vliegtuig en om daar rond te lopen als we een dagje op stap gaan. Als ik er eentje bestel, wil jij dan morgen thuisblijven om het pakketje aan te nemen?”
 2. “Ja, maar als ik hem bij de super laat bezorgen, moet ik daar ‘s middags nog helemaal heen fietsen, je kan toch wel gewoon een paar uur thuisblijven?”
 3. “Ik? Nee, ik heb morgen al afgesproken voor Claire, dus ik kan niet wachten op dat pakketje.”
 4. “Hmf… welke zal ik kopen, ik kan niet kiezen? Die ene is mooi, maar erg duur. En die ander is denk ik ook wel okay en kost maar de helft. Welke vind jij mooier?”
 5. “Welke rugzak kan ik ook gebruiken? Die roze? Ja, hoor, met die schooltas van 4 jaar geleden ga ik echt niet meer rondlopen hoor. En trouwens… als ik deze bestel, kan ik hem daarna ook als schooltas gebruiken, dus het is niet maar voor één vakantietje hoor.”
 6. “Zeg mam… Voor de wasmachine ligt een stapeltje was. Kan jij die vandaag nog wassen?”
 7. “Hoezo? Hoelang duurt dat dan, zo’n was? Nou, dat kan dan toch best?”
 8. “Kan dat niet in één was dan? Oh, okay, rode trui en witte broek is misschien niet heel slim, ja. Oh, zo’n bloesje moet ook apart.”
 9. “Nou, ja, drie wassen dan. Lukt toch wel?”
 10. “Krijg ik trouwens nog geld mee?”
 11. “Vorig jaar kreeg ik dat toch ook?”
 12. “Ik eet een hele week daar, dus dat bespaart jou ook geld, he?”
 13. “Zijn er nog snoepjes in huis?”
 14. “Ga je morgen nog boodschappen doen?”
 15. “Eh, mam, ik krijg net een app, de moeder van Claire kan toch niet rijden, kan jij ons dan overmorgen naar Schiphol brengen?”
 16. “Oh, ja, jij moet nog werken… Maar we moeten daar al om 4 uur zijn, dus dan kun je daarna toch gewoon naar je werk? Red je makkelijk. Dus jij rijdt?”
 17. “Wat moet ik meenemen denk je? Heb ik aan drie lange broeken genoeg?”
 18. “Ja, het is daar warm zat, maar ‘s avonds ook? Nou, okay, dan eentje maar.”
 19. “En schoenen, welke zal ik meenemen dan? Oh, ja, slippers zijn ook wel handig erbij.”
 20. “Shit, bikini… die blauwe is echt stom, en die witte eigenlijk ook. Nou, ja, als je toch thuis blijft, kijk ik wel even of het lukt ook nog een nieuwe bikini te bestellen.”
 21. “Mam, weet jij nog een andere kledingwinkel die met één dag bezorgt?”
 22. “Oh, trouwens… Kun jij wat MB’s naar mij overzetten?”
 23. “En als ik dan nog te weinig heb, mag ik dan nog wat bijkopen? Of anders app ik eerst wel of jij nog wat over hebt.”
 24. “Nou ja, jij wilt toch ook dat ik bereikbaar ben en jou altijd kan appen als er wat is.
 25. “Ja, ik app wel als ik er ben, maar ik ga niet steeds lopen appen, hoor.”
 26. “Mam, de tampons zijn bijna op. Zijn er behalve die op de badkamer nog meer ergens in huis? Jij ging toch nog boodschappen doen?”
 27. “Oh, ja, en iets voor de muggen en zonnebrand.”
 28. “En ook iets voor als ik toch verbrand ben, misschien?”
 29. “Handdoek? Wat is handig, die gewone of die grote? Met die grote zit gelijk mijn hele koffer vol, maar op het strand is die wel lekkerder. Nou ik kijk wel of het past.”
 30. “Oh, strand… Ik heb ook geen tas om mee te nemen naar het strand. Heb jij niet nog iets? Moet wel in mijn koffer passen, dus niet te dik. Nee, die is stom. Nou ik kijk straks wel even online, moet toch die bikini nog bestellen.”

De dag voor vertrek:

 1. “Had je al boodschappen gedaan? Heb je toevallig ook nog van die make-up doekjes meegenomen, want zo’n flesje mag denk ik niet?”
 2. “Kan ik een elektrische tandenborstel meenemen in het vliegtuig, denk je? Zo’n plastic tandenborstel vind ik echt niet fijn.”
 3. “Mam, die nieuwe bikini die ik besteld had zit, echt heel stom, wil jij die morgen even terugsturen? Nee, ik doe toch die witte wel aan, viel eigenlijk toch wel mee, en anders kijk ik daar wel even.”
 4. “Die koffer van jou is trouwens echt niet chill. Ik voelde het weer toen ik hem net uitprobeerde. Vorig jaar liepen bij iedereen die wieltjes soepel, en die van jou lijkt net of er geen wieltjes onder zitten. Kunnen we anders vanavond niet even snel voor een nieuwe kijken? Ja, die is dan wel gewoon van jou, tenminste… jij betaalt hem dan toch?”
 5. “Dat roze T-shirt dat nu in de wasmand ligt, he, als je die nu wast, is ie dan morgenochtend nog op tijd droog? Nou ja, probeer het toch maar, dan kijk ik morgenochtend wel.”
 6. “Mag ik jouw powerbank mee? Ik heb die van mijn uitgeleend en nog niet terug. Is maar voor een weekje. Is die al opgeladen?”
 7. “Oh, ja, mam… ik heb het kussen van jouw bed in mijn koffer erbij gedaan, die was wat dunner dan die van mij, paste nog precies, dan hoef ik daar niet op een vreemd kussen te slapen. Jij? Nou ja, dan pak je toch even een weekje een van mijn kussens? Haha, ja, die zijn dikker, he, anders had ik die wel meegenomen. Nou, veel plezier bij de Ikea dan maar, morgen.”
 8. “Hoe laat wil je morgen rijden? Wat? Zo vroeg?? Ja, op tijd, ja, maar geen drie uur te vroeg.”
 9. “Hebben we nog kleine flesjes shampoo en zo trouwens?”
 10. “Nou, ik ga slapen. Als je nog wat vindt, zet het dan maar op de badkamer, dan vind ik het morgen wel.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Advertentie

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

Ook leuk:

52 redenen waarom de jaren 80 en 90 zo leuk waren

De eighties en nineties, dat waren nog eens tijden! En stiekem verlangen we ook wel terug naar de tijd dat wij puber waren. We...

Je puber maakt zijn profielwerkstuk in 29 irritante punten

De oudste puber van Marloes doet dit jaar eindexamen en moet zijn profielwerkstuk maken. Ondanks dat de ambities torenhoog zijn, schiet het niet erg...

21 dingen die altijd ontbreken bij pubers

Het valt ons op dat pubers eigenlijk nooit helemaal compleet zijn. Er mist altijd wel iets. En waar dat 'iets' dan is, weet niemand.   ...

Pubers lachen hier hard om: scheten laten als een baas in het openbaar

Een scheet laten midden in een groep mensen, dat doe je natuurlijk niet. Hoewel het een natuurlijk proces is, zit scheten laten best in...

Woordjes stampen, saai maar effectief

Waarschijnlijk zijn woordjes leren en laten overhoren niet bepaald de favoriete bezigheden van jouw puber. Toch zijn die de beste manieren om iets te...

23 dingen die je echt niet gaat missen van de basisschool

Als je puber naar de brugklas gaat is dat een afsluiting van een era. En hoef je niet meer naar het schoolplein, luizenpluizen, of...

Het is bewezen, meisjes lijken knapper als ze in een groepje zijn (oftewel, het cheerleader-effect)

Zie je jouw puberdochter nooit zonder haar vriendinnetjes? Zijn ze een hechter kliekje dan de A-team? Daar is misschien wel een goede reden voor....

Té grappig: Spitting Image komt weer terug

Als pubers lagen wij ook altijd dubbel om de geweldige poppen van Spitting Image, die we met namen kennen uit het clipje van Genesis'...

Ouders durven soms niet op een verjaardagen te komen als hun kind vmbo-advies heeft

In deze laatste schoolweken krijgen veel kinderen uit groep 7 een voorlopig schooladvies. En dat houdt de gemoederen flink bezig. Want ouders schrikken als...

Marthijn schreef een brief aan zijn vader die hij zo mist

De vader van Marthijn stierf toen hij 1 jaar was. Hij kent zijn vader dus niet. En heeft ook geen herinneringen aan hem. Hoe...

Als je jongeren aan het lezen wilt krijgen, zorg dan wel voor iets leesbaars

Schrijver Henk Rijks vraagt zich af of jongeren echt meer gaan lezen na zo'n Boekenweek voor jongeren. Prima intentie, vind hij. Totdat hij de...

21 puberuitspraken die ondertiteld moeten worden

Doorgaans verstaan we die pubers van ons wel. Maar soms komt er uit zo'n hoopje hoodies van de bank een gebral waarvan je niet...

Puber met autisme ziet leven weer zitten door zijn halfzusje

De zoon van Miriam is autistisch en nu kreeg hij een zusje. Of eigenlijk een halfzusje want het is de dochter van zijn vader...