Hoe je in een week tijd bijna failliet kunt gaan aan je pubers

Het is deze week de week van het geld, dus we letten allemaal een beetje op. Martine doet haar best met budgetteren, maar haar pubers werken niet echt mee. Hoe puberale vergeetachtigheid je behoorlijk op kosten jaagt. Schade: € 191,-

Vorige week vrijdag kwam de puberdochter thuis zonder jas. Op mijn vraag waar haar jas was, antwoordde ze dat ze die was kwijtgeraakt op school. Met die ene fietssleutel erin die ze nog had. Want die andere was ze natuurlijk allang kwijt. De conciërge ‘was er niet’.

Dit artikel gaat door onder de afbeelding

300x250

€ 40,-
Qua datum mag het dan wel lente zijn. Maar het natuurlijk té koud om zonder jas naar school te gaan. Maar de puber er dus geen Omdat we niet helemaal zeker wisten of de jas nog terugkwam, kochten we dus maar een vest voor ónder de zomerjas. En meteen ook maar een paar handschoenen, want die zaten natuurlijk in de zakken van de oude jas.

€ 30,-
Natúúrlijk lag de winterjas niet bij de conciërge en natúúrlijk dus ook niet de fietssleutel, huilde de puber aan de telefoon. Ze was halverwege, te voet. Of ik haar niet kon komen halen. Want ik ben zo’n vreselijke moeder die op haar werk zit en haar niet even kan komen oppikken. Wat ik dan wel weer deed is googelen op ‘fietssleutel kwijt’. Dan komt er een jongen in een elektrisch Birò-karretje je slot openbreken voor € 15,-. Nieuw slot erbij: nog eens € 15,-

€ 67,-

Hoe het toch kan dat de rekening van Vodafone 89 euro is deze maand? We hebben toch maar twee abonnementjes van 11 euro?, vroeg ik mijn echtgenoot na het inzien van de bankrekening, omdat ik én bijles én de ouderbijdrage én zo nog wat meer dingen moest overmaken.
Puberzoon wist van niks, puberdochter ook niet. Ik wel, na het checken van háár mobiel.

‘Hoe ga je dat betalen?’, vroeg ik. Ze ging kijken in haar bankierenapp. Ze had nog maar € 10,93 want ze had nou net nieuwe, Apple-oortjes gekocht omdat de oude kapot waren.

‘Weet je?, zei ik streng. ‘Je krijgt gewoon geen kleedgeld deze maand.’

Zo streng ben ik dan ook wel weer.

‘Maar nu heb ik geen jas’, huilde mijn dochter.

€ 54,-
Als ik maar een kind had gehad, dan was ik nu klaar geweest. Maar ik heb er nog een. Die bekende daags voor het proefwerk wiskunde van de volgende dag dat hij zijn boek kwijt was. Al. Zes. Weken. Nou ja, hij wist eigenlijk niet of hij het eigenlijk ooit had gehad. Want kon hij er wat aan doen dat hij het boek pas de tweede helft van het jaar nodig had? Het was, kortom, in ieder geval niet de schuld van de puber.
Foeterend googelde ik ‘Getal en Ruimte’ en maakte € 54,67 over voor een nieuw exemplaar, inclusief verzendkosten.

Toen ik daarna zuchtend een glas wijn voor mezelf wilde inschenken, ging de bel. De puberzoon stond voor de deur. Dat is waar ook, die is al weken zijn sleutels kwijt. Ik stuurde hem naar de sleutelmaker om meteen maar van álle sleutels in huis een kopie te laten maken. Ik heb niet meer gekeken hoe duur dat is.

Tags from the story
, , ,
Lees ook
Geschreven door
More from Martine De Vente

44 vragen die pubermoeders iedere dag stellen, maar die pubers niet per se willen beantwoorden

Wij vinden dit gewone, dagelijkse, normale vragen. Vragen die niet heel moeilijk...
Lees verder