Tis Hier Geen Hotel (zoom)lezing over pubers en puberouderschap

Tis Hier Geen Hotel komt naar je toe
Tis Hier Geen Hotel lezing

Als je kind een puber is, verandert er veel, ook voor jou als ouder. Ineens krijg je te maken met kinderen die je niet begrijpt, gedoe met school, grenzen opzoeken en eroverheen gaan en social media. Om ouders te helpen hiermee om te gaan geven we leuke, informatieve en interactieve lezingen.

We geven regelmatig op scholen en (jeugd)instellingen inspirerende lezingen over pubers, de puberteit en opvoedvraagstukken. Niet alleen laten we zien wat er verandert als je kind een puber wordt, maar ook hoe je daar op een leuke, luchtige manier mee om kunt gaan. We laten op verschillende manieren de leuke en ingewikkelde kanten van pubers zien hoe je hen én jezelf zonder al teveel kleerscheuren door die puberteit loodst. 

1. Mijn kind is een puber, wat nu?

Een herkenbare en grappige lezing over pubers en het puberouderschap

Tijdens deze lezing leiden we ouders langs de hoogte- en dieptepunten van pubers en het puberouderschap. Wat verandert er nu je kind een puber is, waarom doen pubers wat ze doen, hoe werkt het puberbrein en hoe houd je het een beetje leuk thuis? We gaan niet vertellen hoe ouders moeten opvoeden (wij doen zelf ook maar wat), maar helpen ouders om hun pubers beter te leren kennen en begrijpen – op een grappige en originele manier met voorbeelden uit de praktijk. Ook gaan we met ouders in gesprek omdat een ander misschien wel, of andere, antwoorden en oplossingen heeft.

2. Van groep 8 naar de brugklas

Een leuke en leerzame lezing over school, huiswerk plannen en Het Nieuwe Leven van je brugpieper

In het laatste jaar van de basisschool, groep 8, verandert er veel. Niet alleen zie je je kleine spruitje de lucht inschieten en een weerwoord geven, ook wordt er een grote stap genomen: de basisschool uit, de brugklas in. In deze lezingen nemen we ouders mee in de veranderingen van hun kind. We leggen uit waarom hun brein een soort blubber wordt, waarom huiswerk plannen niet lukt en waarom ze de hele dag op hun telefoonscherm turen. We geven handvaten om je kind te helpen, maar vooral om te begrijpen. En laten zien hoe je met je kind in gesprek kunt blijven – ook al zitten ze diep verscholen in een hoodie tegenover je.

3. Social Media

Een lezing over de leuke en lelijke kanten van social media en waarom je je als ouder erin moet verdiepen

Veel ouders hebben een haat-liefdeverhouding met social media. Ze zien hun kind erdoor opbloeien, maar er ook in verdrinken. Van ouders wordt verwacht dat ze hun pubers social media-wijs maken, maar weten niet precies hoe ze dat moeten en kunnen doen. Ze kunnen niet terugkijken op hoe hun ouders dat deden en voor hun gevoel zelf het wiel uitvinden. In deze lezing laten we ouders alle kanten van social media zien, hoe je je kind kunt voorbereiden op en begeleiden in social media. En bespreken we met elkaar vragen als ‘is het goed als ze 8 uur op een scherm turen?’ en ‘heeft de telefoon afpakken zin?

Zoom-lezing

Bovenstaande lezingen geven we ook digitaal via ZOOM. De Tis Hier Geen Hotel zoom-lezingen zijn informatieve én interactieve lezingen waarbij we de deelnemers op een originele manier betrekken met polls, chat, opdrachten en een quiz. Ook gaan we met de deelnemers in gesprek omdat ouders elkaar kunnen helpen bij opvoedvraagstukken en het los daarvan voor ouders troostend is om te weten dat het overal hetzelfde is en het fijn is om samen te lachen en herkenning te zoeken én vinden.

Voor vragen en mogelijkheden mail naar tishiergeenhotel@gmail.com of bel naar 06-26 110 880.

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

32 uitspraken van pubers die laten zien dat ze kamperen niet leuk vinden

Sommige pubers vinden dat hele camping-gebeuren maar niks. Leuk hoor met elkaar...
Lees verder