22 momenten waarop pubers zich ineens gedragen als modelkinderen

Er zijn momenten waarop die bokkige rommelkont van puber van jou zich ineens gedraagt als een modelkind. Dat meehelpt, opruimt en doet wat je zegt. Dat je denkt: Moet-ie iets van me? Heeft ze geld nodig? of hebben ze iets uitgevreten? Wij vinden dat maar verwarrend.

#1 Vanmorgen was de puber eerder uit bed dan jij en je had hem niet eens geroepen. Hij heeft zelfs de poes eten gegeven.

#2 Je wordt wakker van de geur van koffie en croissantjes. De puber heeft een uitgebreid ontbijt voor je gemaakt. Heb je iets gemist, ben je jarig?

#3 Je dochter heeft zich in een kwartier aangekleed en gedoucht en staat al met haar jas aan in de gang om mee te gaan naar Tante Jo in het bejaardentehuis. Onderweg stelt ze voor om een bloemetje te kopen voor Tante Jo. Je weet net te voorkomen dat je de berm in stuurt.

#4 Je mond valt open als je dochter verklaart het irritant te vinden dat ‘andere mensen de hele tijd op hun smartphone’ zitten en bedenkt zelf dat ze een digital detox gaat houden.

#5 Je zoon stopt acuut met gamen als jij ‘aan tafel’ roept. Van de weeromstuit laat jij de pannenlappen in de fik vliegen.

#6 De puber heeft het huis schoongemaakt en wil daar geen geld voor hebben. Je drukt hem beduusd toch een tientje in de hand.

#7 Hun vader maakt dezelfde grap voor de honderdste keer en de puber rolt niet met zijn of haar ogen. Jij daarentegen kan het zuchten niet laten.

#8 Jij brult keihard mee met De Vlieger van André Hazes en je puber zet de tweede stem in.

#9 En op het feest ter gelegenheid van het twaalfenhalfjarig huwelijksfeest van je broer, dansen je pubers net zo hard mee op Stayin’ Alive van de BeeGees.

#10 Als je hebt gevraagd of ze de vaatwasser leeghalen, en je er bij thuiskomst op rekent dat het niet is gebeurd, en toch staat al het servies zo netjes in de kast.

#11 Ze hebben in de bestekla zelfs alle vorken bij de vorken gelegd, de messen bij de messen, en de lepels liggen lepeltje-lepeltje.

#12 Je vraagt of ze even voor je naar de winkel gaan en alle boodschappen van het lijstje zijn gehaald, inclusief het potje verse koriander. Ze blijken zelfs koriander te hebben meegenomen, in plaats van basilicum of een kamerplant. Verward begin je de blaadjes van de vingerplant in stukken te hakken.

# Je krijgt te horen dat je fantastisch hebt gekookt.

#14 Alle kleding ligt opgevouwen in de kast, de kleren zitten in de was en vervolgens vragen ze hoe de wasmachine werkt.

#15 Hij heeft zelf zijn band geplakt.

#16 Haalt jouw favoriete Tony Chocolonely uit zijn tas en vraagt of jij de helft wilt.

#17 Met trillende handen open je Magister en er blijken alleen maar voldoendes in te staan.

#18 Je zit op je werk en de mentor belt. Terwijl jij alle spijbelscenario’s in je hoofd afdraait en googelt op ‘huisarrest’ vertelt ze doodleuk dat je kind is geselecteerd voor een debatwedstrijd. Je weet een juichkreet net te onderdrukken.

#19 Als je thuiskomt schenkt de puber een glas wijn in, zet een bakje nootjes klaar en vraagt wat je wilt eten.

#20 Er belt een moeder van een vriendin die even ‘iets belangrijks’ wil vragen. Ze blijkt jouw kind zo gezellig te vinden dat ze hem mee wil nemen op vakantie.

#21 Je krijgt hartkloppingen omdat haar naam om twee uur ‘s nachts in het beeldscherm van je telefoon verschijnt. Het is de puber die meldt dat ze over tien minuten thuis is.

#22 En als je vervolgens beneden zit in je duster, komt ze net thuis en maakt een kopje thee voor je. En als je een knuffel krijgt, ruikt de puber fris en fruitig en -ok- een klein beetje naar paprikachips. Net als je wilt zeggen wat een fijn kind ze is, laat ze een keiharde scheet en jij wordt wakker uit een heel rare droom.

***

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Advertentie

Als het op financiën aankomt, zijn pubers zowel grenzeloos inventief als naïef. Dus daar valt nog wel wat opvoeding tegenaan te gooien. In ons nieuwe boek leggen we uit hoe je dat kunt doen

Ook leuk:

21 dingen die altijd ontbreken bij pubers

Het valt ons op dat pubers eigenlijk nooit helemaal compleet zijn. Er mist altijd wel iets. En waar dat 'iets' dan is, weet niemand.   ...

25 dingen die pubers zeggen waardoor jij het gevoel krijgt de puber in huis te zijn

Ken je dat? Dat je met pubers in huis opeens het gevoel hebt dat jij de puber in huis bent die wordt opgevoed? Omdat...

17 redenen waarom we graag een puber zouden willen zijn

Pubers zijn de leukste mensen op aarde. Echt. Niet in de laatste plaats omdat ze zo bijzonder origineel, grappig en innovatief zijn. En eigenlijk...

Meghan Markle leert de directeur van een groot concern even een lesje

We waren al onder de indruk van Meghan Markles strijd tegen ongelijke rechten, onderstaande video van Meghan als jong meisje heeft er helemaal voor...

28 dingen die jij nooit zou gaan zeggen tegen je puber en toch zegt

Jij ging het helemaal anders doen toch? Je werd niet zoals jouw ouders. Dat had je je stellig voorgenomen. Juist. Ergens is er iets...

Slecht weer? Deze puber-approved films draaien er in augustus in de bioscoop

De bioscoop is het ideale uitje om met je puber. Je bent de deur uit, je doet iets samen, maar je zit in het...

Als je puber morgen weer naar school gaat, heb je dit nodig

Als de start van het schooljaar niet zo lekker was, heb je je vast voorgenomen om je puber meer te gaan helpen met zijn...

Dingen die voor jou volstrekt logisch zijn, maar voor je puber totáál niet

Puberlogica en logica voor ouders zijn twee heel verschillende dingen. Wat wij volstrekt normaal vinden, daarvan zijn pubers maar met moeite te overtuigen. Vandaar...

Zeg, waar komt jouw dochter eigenlijk vandaan?

Miriam is lang en blond. Haar dochter is donker en gezegend met een bos krullen. Toen ze zwanger was, stond ze er nooit bij...

Deze hadden we gemist: Kevin the Teenager

Een volwassen man die net zulke domme dingen doet als onze pubers. En dan Engels en met ontzettende droogkloten van ouders. Een hilarische serie...

De puberzoon van Bas gaat op zichzelf wonen en dat vindt hij verdrietig én mooi

De puberzoon van Bas ging uit huis en dat maakte de nodige emoties bij hem los. Want als vader is hij nu niet meer...

Jij wil een gezond eetregime, je puber wil vooral worstenbroodjes

Een ubergezonde personal trainer en twee stuurse pubers; als dat je gezinssamenstelling is sta je dagelijks voor grote uitdagingen. Want waar de sportman pleit...

Puberjongens lopen het grootste risico op vuurwerkletsel

Puberjongens zijn het vaakst slachtoffer van een vuurwerkincident. Deze conclusie trekt arts-onderzoeker Daan van Yperen, verbonden aan het brandwondencentrum Rotterdam en aan de afdeling traumachirurgie...