22 momenten waarop pubers zich ineens gedragen als modelkinderen

Er zijn momenten waarop die bokkige rommelkont van puber van jou zich ineens gedraagt als een modelkind. Dat meehelpt, opruimt en doet wat je zegt. Dat je denkt: Moet-ie iets van me? Heeft ze geld nodig? of hebben ze iets uitgevreten? Wij vinden dat maar verwarrend.

#1 Vanmorgen was de puber eerder uit bed dan jij en je had hem niet eens geroepen. Hij heeft zelfs de poes eten gegeven.

#2 Je wordt wakker van de geur van koffie en croissantjes. De puber heeft een uitgebreid ontbijt voor je gemaakt. Heb je iets gemist, ben je jarig?

#3 Je dochter heeft zich in een kwartier aangekleed en gedoucht en staat al met haar jas aan in de gang om mee te gaan naar Tante Jo in het bejaardentehuis. Onderweg stelt ze voor om een bloemetje te kopen voor Tante Jo. Je weet net te voorkomen dat je de berm in stuurt.

#4 Je mond valt open als je dochter verklaart het irritant te vinden dat ‘andere mensen de hele tijd op hun smartphone’ zitten en bedenkt zelf dat ze een digital detox gaat houden.

#5 Je zoon stopt acuut met gamen als jij ‘aan tafel’ roept. Van de weeromstuit laat jij de pannenlappen in de fik vliegen.

#6 De puber heeft het huis schoongemaakt en wil daar geen geld voor hebben. Je drukt hem beduusd toch een tientje in de hand.

#7 Hun vader maakt dezelfde grap voor de honderdste keer en de puber rolt niet met zijn of haar ogen. Jij daarentegen kan het zuchten niet laten.

#8 Jij brult keihard mee met De Vlieger van André Hazes en je puber zet de tweede stem in.

#9 En op het feest ter gelegenheid van het twaalfenhalfjarig huwelijksfeest van je broer, dansen je pubers net zo hard mee op Stayin’ Alive van de BeeGees.

#10 Als je hebt gevraagd of ze de vaatwasser leeghalen, en je er bij thuiskomst op rekent dat het niet is gebeurd, en toch staat al het servies zo netjes in de kast.

#11 Ze hebben in de bestekla zelfs alle vorken bij de vorken gelegd, de messen bij de messen, en de lepels liggen lepeltje-lepeltje.

#12 Je vraagt of ze even voor je naar de winkel gaan en alle boodschappen van het lijstje zijn gehaald, inclusief het potje verse koriander. Ze blijken zelfs koriander te hebben meegenomen, in plaats van basilicum of een kamerplant. Verward begin je de blaadjes van de vingerplant in stukken te hakken.

# Je krijgt te horen dat je fantastisch hebt gekookt.

#14 Alle kleding ligt opgevouwen in de kast, de kleren zitten in de was en vervolgens vragen ze hoe de wasmachine werkt.

#15 Hij heeft zelf zijn band geplakt.

#16 Haalt jouw favoriete Tony Chocolonely uit zijn tas en vraagt of jij de helft wilt.

#17 Met trillende handen open je Magister en er blijken alleen maar voldoendes in te staan.

#18 Je zit op je werk en de mentor belt. Terwijl jij alle spijbelscenario’s in je hoofd afdraait en googelt op ‘huisarrest’ vertelt ze doodleuk dat je kind is geselecteerd voor een debatwedstrijd. Je weet een juichkreet net te onderdrukken.

#19 Als je thuiskomt schenkt de puber een glas wijn in, zet een bakje nootjes klaar en vraagt wat je wilt eten.

#20 Er belt een moeder van een vriendin die even ‘iets belangrijks’ wil vragen. Ze blijkt jouw kind zo gezellig te vinden dat ze hem mee wil nemen op vakantie.

#21 Je krijgt hartkloppingen omdat haar naam om twee uur ‘s nachts in het beeldscherm van je telefoon verschijnt. Het is de puber die meldt dat ze over tien minuten thuis is.

#22 En als je vervolgens beneden zit in je duster, komt ze net thuis en maakt een kopje thee voor je. En als je een knuffel krijgt, ruikt de puber fris en fruitig en -ok- een klein beetje naar paprikachips. Net als je wilt zeggen wat een fijn kind ze is, laat ze een keiharde scheet en jij wordt wakker uit een heel rare droom.

***

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.


Geen idee meer hoe je kind in elkaar zit? Lees ons boek over leven en overleven met pubers.

Ook leuk:

21 Dingen die voor pubers normaal zijn, maar voor opgetrokken wenkbrauwen zorgen

Dat onze pubers ons soms slapeloze nachten bezorgen, weten ze vaak zelf niet eens. Deze opmerkingen zorgen bij ons dan ook voor opgetrokken wenkbrauwen.   ...

Heeft je puber stress voor de middelbare school? Dit zijn 13 voordelen!

Het is een spannende tijd voor de aanstaande brugpiepertjes. Want na de zomer begint het 'echte leven' op de middelbare school. Spannend? Natuurlijk. Maar...

29 dingen die pubers in de ochtend vragen als het zomertijd is

Dat pubers gedijen bij regelmaat weten we. Zoiets als zomertijd is dan ook ingewikkeld. Want hoe laat is het nu echt? Is de klok...

Deze tweeling leert hun moeder straattaal

De afgelopen maanden zijn er heel wat nieuwe woorden in het huis van Dianne binnengedrongen waarvan ze de betekenis eigenlijk helemaal niet weet. Oorzaak:...

Pubers mogen alles als ze 18 zijn, zullen we daar alsjeblieft 21 van maken?

Wat Anne betreft mag die magische leeftijd van 18 onmiddellijk worden verhoogd naar 21. Want laten we eerlijk zijn, als je 18 bent kun...

Amalia is vandaag jarig en mag het de hele week vieren

Kroonprinses Amalia wordt vandaag 17. En dat mag ze van haar ouders de hele week vieren. Bij de Oranjes staat deze hele week in het...

8 beproevingen die elke puberouder herkent

Met pubers in huis krijg je allerlei beproevingen zomaar cadeau, want met een huis in constante chaos loop je nu eenmaal het een en...

49 dingen die pubers roepen als ze vanwege Corona niet naar school kunnen (maar ook niet afspreken)

Na de eerste euforie over het niet doorgaan van school, dringt bij de pubers ineens de realiteit binnen. Er mag namelijk vooral een heleboel...

Wéér nieuwe maatregelen en ook deze keer stellen pubers zich flexibel op

Met de nieuwe coronamaatregelen gaat het land weer voor een deel op slot, en daarmee ook de levens van pubers. Terwijl ze uit het...