22 (schaarse) momenten waarop ouders heel erg in de war raken van hun puber

Er zijn momenten waarop die bokkige rommelkont van puber van jou zich ineens gedraagt als een modelkind. Dat meehelpt, opruimt en doet wat je zegt. Dat je denkt: Moet-ie iets van me? Heeft ze geld nodig? of hebben ze iets uitgevreten? Wij vinden dat maar verwarrend.

#1 Vanmorgen was de puber eerder uit bed dan jij en je had hem niet eens geroepen. Hij heeft zelfs de poes eten gegeven.

#2 Je wordt wakker van de geur van koffie en croissantjes. De puber heeft een uitgebreid ontbijt voor je gemaakt. Heb je iets gemist, ben je jarig?

#3 Je dochter heeft zich in een kwartier aangekleed en gedoucht en staat al met haar jas aan in de gang om mee te gaan naar Tante Jo in het bejaardentehuis. Onderweg stelt ze voor om een bloemetje te kopen voor Tante Jo. Je weet net te voorkomen dat je de berm in stuurt.

#4 Je mond valt open als je dochter verklaart het irritant te vinden dat ‘andere mensen de hele tijd op hun smartphone’ zitten en bedenkt zelf dat ze een digital detox gaat houden.

#5 Je zoon stopt acuut met gamen als jij ‘aan tafel’ roept. Van de weeromstuit laat jij de pannenlappen in de fik vliegen.

#6 De puber heeft het huis schoongemaakt en wil daar geen geld voor hebben. Je drukt hem beduusd toch een tientje in de hand.

#7 Hun vader maakt dezelfde grap voor de honderdste keer en de puber rolt niet met zijn of haar ogen. Jij daarentegen kan het zuchten niet laten.

#8 Jij brult keihard mee met De Vlieger van André Hazes en je puber zet de tweede stem in.

#9 En op het feest ter gelegenheid van het twaalfenhalfjarig huwelijksfeest van je broer, dansen je pubers net zo hard mee op Stayin’ Alive van de BeeGees.

#10 Als je hebt gevraagd of ze de vaatwasser leeghalen, en je er bij thuiskomst op rekent dat het niet is gebeurd, en toch staat al het servies zo netjes in de kast.

#11 Ze hebben in de bestekla zelfs alle vorken bij de vorken gelegd, de messen bij de messen, en de lepels liggen lepeltje-lepeltje.

#12 Je vraagt of ze even voor je naar de winkel gaan en alle boodschappen van het lijstje zijn gehaald, inclusief het potje verse koriander. Ze blijken zelfs koriander te hebben meegenomen, in plaats van basilicum of een kamerplant. Verward begin je de blaadjes van de vingerplant in stukken te hakken.

# Je krijgt te horen dat je fantastisch hebt gekookt.

#14 Alle kleding ligt opgevouwen in de kast, de kleren zitten in de was en vervolgens vragen ze hoe de wasmachine werkt.

#15 Hij heeft zelf zijn band geplakt.

#16 Haalt jouw favoriete Tony Chocolonely uit zijn tas en vraagt of jij de helft wilt.

#17 Met trillende handen open je Magister en er blijken alleen maar voldoendes in te staan.

#18 Je zit op je werk en de mentor belt. Terwijl jij alle spijbelscenario’s in je hoofd afdraait en googelt op ‘huisarrest’ vertelt ze doodleuk dat je kind is geselecteerd voor een debatwedstrijd. Je weet een juichkreet net te onderdrukken.

#19 Als je thuiskomt schenkt de puber een glas wijn in, zet een bakje nootjes klaar en vraagt wat je wilt eten.

#20 Er belt een moeder van een vriendin die even ‘iets belangrijks’ wil vragen. Ze blijkt jouw kind zo gezellig te vinden dat ze hem mee wil nemen op vakantie.

#21 Je krijgt hartkloppingen omdat haar naam om twee uur ‘s nachts in het beeldscherm van je telefoon verschijnt. Het is de puber die meldt dat ze over tien minuten thuis is.

#22 En als je vervolgens beneden zit in je duster, komt ze net thuis en maakt een kopje thee voor je. En als je een knuffel krijgt, ruikt de puber fris en fruitig en -ok- een klein beetje naar paprikachips. Net als je wilt zeggen wat een fijn kind ze is, laat ze een keiharde scheet en jij wordt wakker uit een heel rare droom.

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Tags from the story
, , ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Dit grappige filmpje is dé remedie tegen surprisepaniek

Is jouw puber in de stress omdat hij/zij een sinterklaassurprise moet maken...
Lees verder