22 momenten waarop pubers zich ineens gedragen als modelkinderen

Er zijn momenten waarop die bokkige rommelkont van puber van jou zich ineens gedraagt als een modelkind. Dat meehelpt, opruimt en doet wat je zegt. Dat je denkt: Moet-ie iets van me? Heeft ze geld nodig? of hebben ze iets uitgevreten? Wij vinden dat maar verwarrend.

#1 Vanmorgen was de puber eerder uit bed dan jij en je had hem niet eens geroepen. Hij heeft zelfs de poes eten gegeven.

#2 Je wordt wakker van de geur van koffie en croissantjes. De puber heeft een uitgebreid ontbijt voor je gemaakt. Heb je iets gemist, ben je jarig?

#3 Je dochter heeft zich in een kwartier aangekleed en gedoucht en staat al met haar jas aan in de gang om mee te gaan naar Tante Jo in het bejaardentehuis. Onderweg stelt ze voor om een bloemetje te kopen voor Tante Jo. Je weet net te voorkomen dat je de berm in stuurt.

#4 Je mond valt open als je dochter verklaart het irritant te vinden dat ‘andere mensen de hele tijd op hun smartphone’ zitten en bedenkt zelf dat ze een digital detox gaat houden.

#5 Je zoon stopt acuut met gamen als jij ‘aan tafel’ roept. Van de weeromstuit laat jij de pannenlappen in de fik vliegen.

#6 De puber heeft het huis schoongemaakt en wil daar geen geld voor hebben. Je drukt hem beduusd toch een tientje in de hand.

#7 Hun vader maakt dezelfde grap voor de honderdste keer en de puber rolt niet met zijn of haar ogen. Jij daarentegen kan het zuchten niet laten.

#8 Jij brult keihard mee met De Vlieger van André Hazes en je puber zet de tweede stem in.

#9 En op het feest ter gelegenheid van het twaalfenhalfjarig huwelijksfeest van je broer, dansen je pubers net zo hard mee op Stayin’ Alive van de BeeGees.

#10 Als je hebt gevraagd of ze de vaatwasser leeghalen, en je er bij thuiskomst op rekent dat het niet is gebeurd, en toch staat al het servies zo netjes in de kast.

#11 Ze hebben in de bestekla zelfs alle vorken bij de vorken gelegd, de messen bij de messen, en de lepels liggen lepeltje-lepeltje.

#12 Je vraagt of ze even voor je naar de winkel gaan en alle boodschappen van het lijstje zijn gehaald, inclusief het potje verse koriander. Ze blijken zelfs koriander te hebben meegenomen, in plaats van basilicum of een kamerplant. Verward begin je de blaadjes van de vingerplant in stukken te hakken.

# Je krijgt te horen dat je fantastisch hebt gekookt.

#14 Alle kleding ligt opgevouwen in de kast, de kleren zitten in de was en vervolgens vragen ze hoe de wasmachine werkt.

#15 Hij heeft zelf zijn band geplakt.

#16 Haalt jouw favoriete Tony Chocolonely uit zijn tas en vraagt of jij de helft wilt.

#17 Met trillende handen open je Magister en er blijken alleen maar voldoendes in te staan.

#18 Je zit op je werk en de mentor belt. Terwijl jij alle spijbelscenario’s in je hoofd afdraait en googelt op ‘huisarrest’ vertelt ze doodleuk dat je kind is geselecteerd voor een debatwedstrijd. Je weet een juichkreet net te onderdrukken.

#19 Als je thuiskomt schenkt de puber een glas wijn in, zet een bakje nootjes klaar en vraagt wat je wilt eten.

#20 Er belt een moeder van een vriendin die even ‘iets belangrijks’ wil vragen. Ze blijkt jouw kind zo gezellig te vinden dat ze hem mee wil nemen op vakantie.

#21 Je krijgt hartkloppingen omdat haar naam om twee uur ‘s nachts in het beeldscherm van je telefoon verschijnt. Het is de puber die meldt dat ze over tien minuten thuis is.

#22 En als je vervolgens beneden zit in je duster, komt ze net thuis en maakt een kopje thee voor je. En als je een knuffel krijgt, ruikt de puber fris en fruitig en -ok- een klein beetje naar paprikachips. Net als je wilt zeggen wat een fijn kind ze is, laat ze een keiharde scheet en jij wordt wakker uit een heel rare droom.

***

 

close

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.


Geen idee meer hoe je kind in elkaar zit? Lees ons nieuwe boek over leven en overleven met pubers.

Ook leuk:

Dit is waarom je puber je soms Karen noemt (ook al heet je geen Karen)

Martine wordt nog steeds door haar puberzoon uitgemaakt voor Karen. Want een Karen hebben als moeder, dat is echt geen pretje. Ook al heet...

25 signalen dat de puberteit echt is begonnen (en dat het tijd is voor een Handboek)

Twijfel je of je kind al een puber is? En gaat het volgend jaar naar de brugklas? Dan is het tijd voor ons Handboek...

Zo kan jouw puber goedkoop op kamers

Let op: je gaat een gesponsorde tekst lezen Gister was je  kind nog een puber, vandaag opeens een jongvolwassene die gaat studeren en op kamers...

Leuk hoor, single vader zijn, maar wat als je dochter voor het eerst bij jou ongesteld wordt?

Allemaal leuk en aardig, single vader zijn, vooral als het reilt, en het zeilt. Alles op routine. Maar wat als ineens tot je doordringt...

Filmpje met top vijf van dingen die wij irritant vinden aan onze pubers…

Ze geven de huisdieren geen eten, maken troep en zijn ultra-lui. Dianne confronteert haar puberzoon met zijn gedrag. En natuurlijk heeft hij daar weerwoord...

17 dingen die pubers BIJNA doen in de vakantie

Kerstvakantie in lockdowntijd, dan staan de pubers op standje vakantie-plús en liggen de hele dag in hun bed of op de bank en komen...

14-jarige puber wil geslacht niet prijsgeven en wordt zwaar mishandeld

De 14-jarige Frédérique liep op straat toen een jongen van een jaar of 14 haar lastigviel. Hij wilde weten of ze een jongen of...

22 dingen die je niet moet proberen als je kinderen pubers zijn

Ja, vroeger was je leven een stuk makkelijker. Toen aten ze gewoon hun schoolboterhammen op, kwamen ze gewoon uit bed en kon je in...

Het leuke van pubers hebben is dat je eigen puberteit weer helemaal bovenkomt

Een van de leukste dingen van het hebben van pubers is dat je zo nu en dan wordt teruggeslingerd naar je eigen puberteit. Saskia...